Bernard de Wolff


Bernard de Wolff  is geboren  in 1955 te Amsterdam.

In 1982 exposeert hij voor het eerst, in galerie Memphis te Den Haag. Datzelfde jaar begint hij een studie Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hier verdiept hij zich ook in Klassieke Archeologie, Culturele Anthropologie, Theatrale Mediakunde,  Esthetica en Cultuurfilosofie.

In 1985 exposeert de Wolff  samen met Hans Min in het Centraal Laboratorium  van de Bloedtransfusiedienst.  Min & de Wolff schilderen gelijktijdig aan dezelfde doeken. 1986 is het jaar waarin ze hun werk tentoonstellen tijdens een groepstentoonstelling in de Grote Kerk te Lochem. In 1988 schilderen ze voor het laatst samen en exposeren in Galerie Aliza te Amsterdam.

Gedurende de jaren ’80 werkt Bernard de Wolff  tevens aan een aantal videoproducties, ondermeer voor het Allard Piersonmuseum te Amsterdam.  Het programma “De Streling” wordt genomineerd voor de Sony Video Award, en “De Olympische Ode” wordt geselecteerd voor de NVWFT Mediaprijs. De Wolff is niet alleen regisseur, maar hij is ook verantwoordelijk voor het scenario en maakt daarnaast zelf de muziek bij de beelden.

In 1984, 1985 en 1986 maakt hij een aantal reizen naar West Afrika. In 1988 studeert hij af als kunsthistoricus.

In 1991 exposeert hij  in de Verenigde Staten, en wel  bij Herr-Chambliss Fine Arts te Hot Springs. Hij houdt tevens een serie lezingen aan een drietal  amerikaanse universiteiten over landschapsschilderkunst.

In 1993 stelt hij zijn werk tentoon bij de TNO-vestigingen van Apeldoorn en Delft, alsmede bij de Croma Gallery in Little Rock (USA). In 1994 volgt er een expositie in galerie Auerbach te Berlijn. Ook in 1995 exposeert de Wolff in Berlijn; ditmaal bij galerie Casra. Later dat jaar volgt nog een expositie bij  de VNU te Haarlem.

In 1997 volgen Galerie Stuart te Bergen op Zoom; het Ministerie van VWS te Rijswijk, en er wordt werk in consignatie genomen bij Galerie Peter Leen te Breukelen.

In 1998 exposeert hij in Museum Het Markiezenhof te Bergen op Zoom; en bij Kunsthandel Kooring te Amsterdam.

In 1999 wordt er werk in consignatie genomen door Galerie Witteveen te Amsterdam en Galerie v/d Broek te Helenaveen. Museum + Galerie van Lien te Fijnaart neemt een werk  op in zijn collectie.
Datzelfde jaar voltooit de Wolff een serie van zeven bedrijfsfilms, maakt een reis naar Suriname en exposeert bij Galerie Hoopman te Amsterdam.

In 2000 maakt de schilder wederom reizen naar Suriname en voltooit een film over procesmanagement. Ook zijn er succesvolle exposities in Galerie Jan van den Broek te Helenaveen, De Groene Poort te Middenbeemster en Hoopman te Amsterdam.

In 2001 exposeert hij onder meer met groot commercieel succes en artistieke waardering bij museum+galerie Van Lien te Fijnaart. Tevens maakt hij een video voor het Ministerie van Justitie en verblijft en werkt in Paramaribo. In 2002 exposeert hij wederom in zijn vaste galeries en werkt in Toscane. In oktober 2004 ontvangt hij de "Brooklyn Gallery Award", de bronzen Calla, uit handen van Peter Leen. In 2005 is er, ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag, een boek over hem verschenen bij galerie Peter Leen.

In 2006 volgden reizen naar Suriname en Brazilië. In 2007 zijn er tentoonstellingen bij galerie Belled (Langbroek), Peter Leen (Breukelen), Van Lien (Fijnaard) en Nijehove (Diepenheim). In 2008 exposeert hij, met veel succes, in galerie De Twee Pauwen in den Haag en Des Beaux Arts te Heeze.

In 2008 bereikt Bernard de Wolff een eervolle 21e plaats bij de verkiezing van de top honderd van hedendaagse Nederlandse kunstenaars op kunstweek.nl. Aan het begin van dit jaar betrekt hij een atelierwoning in het beroemde blok aan de Zomerdijkstraat.

Schilderijen van Bernard de Wolff bevinden zich in collecties over de hele wereld; van Hong Kong tot Brazilie en van Zuid-Afrika tot Canada. Zijn werk is vertegenwoordigd in tal van bedrijfs- en privécollecties: Saatchi & Saatchi NY; LTU Düsseldorf; Medical Center Hot Springs; TNO Apeldoorn; SFB Holding Amsterdam; collectie prof.dr J.M. Hemelrijk en vele andere.


Adres:
Bernard de Wolff
Zomerdijkstraat 30 - II
1079 XC Amsterdam
Tel. 06.44024130
email b_de_wolff@hotmail.com


Overige informatie:


klik hier om de schilder een mailtje te sturen